Ο Δήμαρχος

Ο Γιάννης Γιαννόπουλος γεννήθηκε το 1962. Κατάγεται από τη Βάχλια και τα Τρόπαια Γορτυνίας.  Είναι γιος του Σπύρου Γιαννόπουλου, που διετέλεσε Βουλευτής, Υποδιοικητής του ΙΚΑ και ∆ιοικητής του Οργανισµού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ). Είναι παντρεµένος και έχει δύο γιους, τον Σπύρο και τον Μιχάλη.

Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, ∆ιπλωµατούχος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Εργάστηκε επί δεκαετία ως Τεχνικός ∆ιευθυντής σε µεγάλη Βιοµηχανία του Ιδιωτικού Τοµέα και διατηρεί Γραφείο Μελετών που ειδικεύεται στις σύγχρονες εφαρµογές Πληροφορικής. Συµµετέχει ενεργά στην Μόνιµη Επιτροπή για την Έρευνα, την Τεχνολογία και την Καινοτοµία του Τεχνικού Επιµελητήριου Ελλάδας.

Ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική και πολιτική δράση από τα νεανικά του χρόνια και συµµετείχε στη Σύγκλητο του Ε.Μ.Π. Ήταν υποψήφιος Βουλευτής Αρκαδίας µε το ΠΑΣΟΚ. Το 2006 είχε εκλεγεί Νοµαρχιακός Σύµβουλος Αρκαδίας και συμμετείχε σε διάφορες Νομαρχιακές Επιτροπές. Με την ιδιότητα αυτή, όπως και την εν γένει πολιτική του δραστηριότητα στην Αρκαδία, έδωσε σταθερά τον αγώνα για την επίλυση των χρόνιων προβληµάτων της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Γορτυνίας.

Τον Μάιο του 2010 πρωτοστάτησε στον αγώνα των συµπατριωτών του, εναντίον της άνωθεν αιφνιδιαστικής επιβολής της χωροθέτησης ενός ∆ήµου στη Γορτυνία. Κατήγγειλε τις κλειστές και αδιαφανείς διαδικασίες και τις συµφωνίες κάτω από το τραπέζι και απευθύνθηκε δηµόσια στους πολίτες της Γορτυνίας, ζητώντας την στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητάς του. 

Στις 14 Νοεμβρίου 2010, εκλέγεται πρώτος δήμαρχος του νεοσύστατου δήμου Γορτυνίας, ως επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού “Παγγορτυνιακή Συμμαχία Πολιτών”.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Γιάννης Γιαννόπουλος γνωρίζει πολύ καλά την Γορτυνία και τα προβλήµατά της και εργάζεται για την αντιστροφή της γνωστής σ’ όλους µας  επικρατούσας κατάστασης. Πιστεύει στις ποικίλες δυνατότητες που διαθέτει η Γορτυνία και με το έργο του συµβάλλει ουσιαστικά στην εφαρµογή ενός σχεδίου για την ισόρροπη ανάπτυξή της, µε αποκλειστικό γνώµονα το συµφέρον της περιοχής και των κατοίκων της.