Κούτρου Θεοδώρα

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ – ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΟΝΤΟΒΑΖΑΙΝΑΣ

Η Κούτρου Κων/νου Θεοδώρα γεννήθηκε το 1976 στην Κοντοβάζαινα Αρκαδίας. Είναι κόρη του Κων/νου Βασ. Κούτρου, αγροκτηνοτρόφου μόνιμου κάτοικου Κοντοβαζαίνης και της Βασιλικής Περ. Καπογιάννη από Ράχες Αρκαδίας. Μέλος Πολύτεχνης Οικογένειας. Μητέρα μιας κόρης 21 ετών, φοιτήτρια Ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Τελείωσε το Δημοτικό Κοντοβαζαίνης (τόπος καταγωγής της) και έφυγε μόνιμα στην Αθήνα, με τα μεγαλύτερα αδέρφια της. Ήταν μαθήτρια στο 5ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Αττικής και στο 1ο Εσπερινό Ενιαίο Λύκειο Νέας Ιωνίας Αττικής. Γνωρίζει Αγγλικά, Ισπανικά.  Σπούδασε στη Σχολή Ο.Α.Ε.Δ. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΤΕΚ ) Νέου Ηρακλείου Αττικής, Κατασκευαστής Ετοίμων Ενδυμάτων, στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) Μεταμόρφωσης, Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα (Multimedia), στη Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) Πειραιά, Συμμετείχε σε πρόγραμμα ενός Διατμηματικού Κύκλου Μαθημάτων με θέμα την «Εκπαίδευση στην Κοινωφελή Δράση» ,που οργανώνεται από κοινού από τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών «Πολιτική επιστήμη και Κοινωνιολογία» του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Ε.Κ. Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ. Κουζέλης), «Πολιτική επιστήμη και Ιστορία» του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου (Γ. Μοσχονάς), «Συγκριτική Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις» του Τμήματος Πολιτικής επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Α. Χουλιάρας) και «Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές» του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς (Μ. Σημίτη) και υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», έκανε μεταπτυχιακές σπουδές με αντικείμενο την «Οργάνωση & Διοίκηση Δημοσίων Υπηρεσιών, Δημοσίων Οργανισμών & Επιχειρήσεων» (ΠΜΣ-ΟΔΔΥΟΕ) της Σχολής Επιστημών Διοίκησης & Οικονομίας, του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Είναι Δημ. Υπάλληλος και Υπ. Διδάκτορας Οικονομικών Επιστήμων – Ψηφίσματος Προϋπολογισμού.

Εργάστηκε συστηματικά για την ανάπτυξη σχέσεων φιλίας και αλληλοκατανόησης με πολίτες. Ερεύνησε θέματα όπως  «Δημόσια Πολιτική – Διοίκηση και Οργάνωση Δημοσίων Υπηρεσιών. Διοίκηση Ανθρωπινού Δυναμικού – Αλλαγές και Μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης», «Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας:  Υποχρεώσεις για την Δημόσια Διοίκηση, Δικαιώματα για τους Πολίτες, (Συνήγορος του Πολίτη). Το πεδίο εφαρμογής του σήμερα στις Δημόσιες Υπηρεσίες», «Δικαιώματα των παιδιών – Καταπολέμηση της Βίας έναντι των Παιδιών».

Έχει βραβευτεί, δύο φορές (2011,2014), στην απονομή με χρηματικό έπαθλο από την Ε.Π.Α. Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών .

Επί σειρά ετών είναι μέλος σε Τοπικούς Συλλόγους του Τόπου Διαμονής της. Μέλος στο Ελληνικό Εθνικό Τμήμα E.C.F.PO. (Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Φίλων Αστυνομίας). Μέλος του 2ου Κυνηγετικού Συλλόγου Αθηνών, όπου και έχει τιμηθεί στους 5ους Σκοπευτικούς Αγώνες.

Υπήρξε μαθήτρια Πολεμικών Τεχνών, Παραδοσιακών και Μοντέρνων Χορών. Λάτρης των σπορ όπως Rufting, τοξοβολία, ορειβασία και πεζοπορία κατά μήκος φαραγγιών και ποταμών. Συμμετέχει σε ερασιτεχνική ομάδα τένις.  Κάνει Ερασιτεχνική ιππασία. Κεντρίζουν το ενδιαφέρον της Βιβλία επιστημονικού και ιστορικού περιεχομένου. Κινηματογράφος -Θέατρο και Ταξίδια εσωτερικού & εξωτερικού.

Αρωγός και Εθελόντρια στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Στον παρελθόν εθελόντρια συνοδός του ΠΙΚΠΑ.

Ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική και πολιτική δράση ως μέλος Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και ΠΑΣΚ. Διατέλεσε αναπληρώτρια Γραμματέα στην ΝΟΕΣ-ΑΡΚΑΔΙΑΣ. Συντονίστρια στην Διεξαγωγή Για την Εκλογή Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ στις 11 Νοεμβρίου 2007. Σύνεδρος στο  8ο συνέδριο ΠΑΣΟΚ στις 13-16 Μαρτίου 2008.  Αναπληρώτρια Δημοτική Σύμβουλος στις προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές στις 7 Νοεμβρίου 2010.

Ο Σεβασμός και η Αγάπη που τρέφουμε για τον Τόπο μας, είναι ο λόγος που πολλοί βάζουμε υποψηφιότητα σε Δήμους και Περιφέρειες, παρόλο που δεν είμαστε μόνιμοι Κάτοικοι, διότι «κανείς δεν είναι τόσο μεγάλος ώστε να μπορεί μόνος του και κανείς τόσο μικρός ώστε να αισθάνεται περιττός» .

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη ζωή στην πόλη μας κάθε μέρα και καλύτερη!

Posted in: